Besøg en dansk mini-zoo

Dyrerigets mangfoldige verden er et helt studie for sig, der til stadighed kan byde på overraskelser og forundring, hvorfor det er til stor interesse og fascination for mennesker i alle aldre. Mange steder i Danmark bliver der budt indenfor i denne verden, hvor der gives mulighed for at komme helt tæt på dyrene i landets mange mini-zoo’er. Se et eksempel på en mini-zoo med traditionelle danske dyr her. Hver mini-zoo har koncentreret sig om sine særlige områder, og med alt fra abemekka til smuk fuglesang fra store volierer vil det være nye oplevelser i hver mini-zoo, men fælles er muligheden for at lade de besøgende lære dyrene at kende på tæt hold.

I en mini-zoo kommer man til at lære dyrenes lyde og lugte at kende, og mange af dyrene må endda klappes af de besøgende, så sanserne kommer virkelig på arbejde i løbet af en dag i mini-zoos omgivelser. Flere steder er det yderligere muligt at købe foder og således håndfodre dyrene og komme helt tæt på, dog er det vigtigt at overholde reglerne i pågældende mini-zoo, så dyrene ikke bliver fodret med noget de ikke kan tåle, da dyrenes velfærd naturligvis prioriteres højt. I Nymarksminde ved Vodskov kan man f.eks. selv være med til at fodre dyrene.

Der kan findes både eksotiske dyr som næsebjørne, farverige fugle og aber, men det er også muligt at lære den danske naturs dyr som geder, hjorte, kaniner, høns og ænder langt bedre at kende, så børn såvel som voksne har mulighed for at blive klogere på både de nationale dyr og dyr fra den anden side af landegrænserne. Der er derfor masser af viden og oplevelser at finde i mini-zoo’er, hvor der sørges for at dyrene har ordentlige levevilkår samtidig med, at de besøgende kan opleve dyrene på nært hold.

Der bydes velkommen til hele familien i mini-zooer, hvor der er klappedyr i flere størrelser, og langt de fleste mini-zoo’er har også picnicområder og mulighed for grill, så der kan tilbringes en hel dag med familien og dyrene i centrum. Landets mange mini-zoo’er er også gode rammer til den næste børnefødselsdag, en lærerig og sjov dag for skoler og børnehaver eller et anderledes arrangement til firmaturen. Interessen for dyr kender ingen alder og der er altid dyr at komme tættere på og lære mere om.

I de talrige mini-zooer i Danmark handler det ikke blot om at se og lære, men også om at føle mange af dyrene, hvilket er en succes blandt børn og barnlige sjæle, der foretrækker at se med fingrene. Langt de fleste mini-zooer tillader også hund, så længe de er i snor, eller har endda et område til de besøgendes hunde, hvor der er fri leg, så det er hele familien, og ikke kun børn og voksne, der får en oplevelsesrig dag.

Til næste familiearrangement, skoletur eller firmaudflugt vil en tur i mini-zoo være en spændende dag for alle, hvor der sørges for både dyr og menneskers velbehag. Med læring om dyrenes naturlige habitat, aktivering og foder samt følelsen af kaninens bløde pels, gedens fugtige tunge eller fuglens stikkende næb mod håndfladen, så tilbyder Danmarks mini-zooer masser af nye oplevelser i hele landet. Læs mere om nogle af de danske dyreparker og zoologiske haver på dejligfritid.dk.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *