Flotte oplevelser venter i de danske dyreparker

Danmark har en række spændende dyreparker, der er værd at besøge. Nogle stede er der specielle temaer, og andre med et bredt udvalg af både dyr vi normalt finder i Danmark og andre eksotiske dyr. Vi finder både store zoologiske haver, safari parker, og mindre dyreparker og akvarier. De store zoologiske haver, har traditionelt set rigtig mange forskellige dyrearter repræsenteret. Her finder vi både dyr fra kolde og varme egne, ligesom der normalt vil være shows med fodring af dyrene, hvor dyrene er trænet til at optræde for publikum. Der er safari parker, hvor man udover at se dyr, i deres indelukker også har større områder med vilde dyr, hvor man kan komme på rigtig safari i biler og se dyrene lidt mere frie end i en traditionel zoologisk have. Rundt omkring, findes også mindre dyreparker og mini-zoos, der i højere grad er rettet mod mindre børn. Akvarier, findes der også nogle rigtig flotte af i Danmark, og de er helt sikkert også et besøg værd.

Familieudflugt, hvor alle kan være med

Et besøg i en zoologisk have eller en dyrepark er specielt rettet mod oplevelser for familier med børn i alle aldre. Du finder dyreparker i en række byer i Danmark og er kendetegnet ved at være en oplevelse, hvor der er taget hensyn til at børn får en stor oplevelse ud af at se de dyr vi andre tager for givet. Mange steder vil der være mulighed for at komme helt tæt på de søde kaniner, høns, geder og måske få en ridetur på en lille pony eller køre en tur i hestevogn.
De oplevelser, vi får i et stort sommerland, er rigtig fine, men ofte er der mange mennesker og familier med små børn, eller kørestolsbrugere, vil ofte kunne opleve det som en stressende dag, hvis vi er i højsæsonen. I en dyrepark vil du ofte have adgang for barnevogne, og adgang for kørestole. Hele familien kan være sammen om et besøg, hvor man får lejlighed til at se en masse dyr og komme helt tæt på dem. Et besøg i en dyrepark kan derfor varmt anbefales for familier, hvor det er rart at tempoet ikke er så højt.

Danmarks akvarier, en oplevelse for sig selv

Hvis du er interesseret i livet under havets overflade, byder Danmark på nogle smukke oplevelser i de store akvarier, der er repræsenteret flere steder i Danmark. I akvarierne findes ofte flotte akvarier, med alskens arter af fisk og andre havdyr. Udover at være flotte at se på, er der ofte også masser at viden at hente i de udstillinger, der findes. Her vil være facts at finde omkring fødekæden i havet, levesteder for de forskellige arter og ofte kan man også finde shows, hvor fiskene fodres og er mere aktive end når der ikke er mad i nærheden. Uanset, hvad din familie eller vennekreds foretrækker, er der masser af muligheder for oplevelser af, og viden omkring dyr i de danske dyreparker.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *