Puslespil er for alle

Puslespil er for alle aldre

Mange tror måske at puslespil primært henvender sig til børn og barnlige sjæle. Men puslespil er for alle – uanset alder.

Alt afhængig af mængden af brikker og sværhedsgraden på motivet, kan man finde puslespil der kan fornøje alle aldre lige fra de helt små til voksne.

Puslespil kan bringe mange timers sjov ind i hjemmet til de dage, hvor regnen siler ned og man bare har brug for noget underholdning.

Børnepuslespil – en kilde til lærdom

Der findes mange forskellige slags puslespil til børn i forskellige aldre.

Til de helt små, kan puslespillet bruges som en del af barnets læring. Man skal være opmærksom på at motivet ikke må være svært, brikkerne må ikke være for små og de må gerne have andre udformninger end de traditionelle puslespilsbrikker, så det bliver nemmere for barnet at sætte brikkerne sammen.

Puslespil til små børn skal helst ikke overstige 100 brikker, da sværhedsgraden ellers vil være for svær. Motivet kan være meget forskelligt, og skal helst bare passe til barnets interesser.

Puslespil til voksne – udfordring og afslapning

Puslespil til voksne må meget gerne være lidt af en udfordring, da det ellers hurtigt bliver kedeligt. Her kan udfordringen være antal brikker, der meget gerne må være over 1000 brikker. Samtidig kan sværhedsgraden øges ved at vælge et motiv med mange små detaljer.

Nogle af de klassiske motiver inden for puslespil til voksne er landskaber, bygninger og transportmidler. Når man skal vælge motiv kan det være en god idé at gå efter hvad man synes er smukt.

De svære puslespil kan tage mange tage at lægge, nogle puslespil kan endda tage flere uger. Det er en perfekt beskæftigelse til ferien i sommerhuset, hvor der er mange timer der skal fordrives. Især i den danske sommer, kan man risikere mange regnvejrsdage om sommeren, og her er puslespil en perfekt beskæftigelse for både børn og voksne.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *